Jouw huwelijk is een etalage, wist je dat?

God heeft 7 etalages

Een etalage heeft dezelfde functie als een ‘amuse’ in een goed restaurant of een ‘prelude’ in een muziekstuk. "Je kunt in die amuse, prelude of etalage al iets zien wat ‘daarna’ komt en wat je dan daarna mag gaan genieten." Bij een prelude is dat het concert daarna, bij een amuse het diner, en bij de etalage de rijk gevulde winkel die je achter die etalage gaat ervaren.

Op aarde zijn er al minimaal zeven etalages waardoor God onze nieuwsgierigheid naar Zijn glorie en majesteit bij ons mensen wakker roept. Deze etalages zijn:

Huwelijk als werkplaats van trouw

Maar de grote vraag is of zo'n etalage wel functioneert als 'showroom' voor de Glorie van God? De duivel zal er alles aan doen om dat te verhinderen, vooral bij het huwelijk van christenen. Elke etalage wordt aangevallen, als het niet rechtstreeks door de boze is, dan wel door de tijdgeest, die overigens wordt aangestuurd door de duivel. Daarom is het zo belangrijk om het huwelijk te zien als een werkplaats. Een werkplaats waar 'trouw' wordt geoefend. Een werkplaats waar man en vrouw samen aan het werk zijn, maar ook een werkplaats waar Gods Geest actief wil worden. Hij is degene die in dat huwelijksverbond de regie wil nemen. Het onderwijs van TripleCord gaat juist daarover. Een huwelijk is geen methode… het is méér dan alleen maar werken aan liefdesgevoelens, communicatie en seks. In de volle rijkdom van Gods plan met een huwelijk komt er zoveel méér aan bod.

 

Elke etalage, zeker ook die van het huwelijk, kun je met Gods hulp schoonmaken, opruimen, ontdoen van zijn ballast.

Met je huwelijk geef je anderen een inkijkje. Ze observeren je relatie van buitenaf, als naar een etalage. Maar is die etalage ook een weerspiegeling van wat er binnenin speelt? Bij TripleCord streven we ernaar om huwelijken op te bouwen, te herstellen en te laten floreren. We baseren ons hierbij op de principes van God, de Schepper van het huwelijk, door middel van onderwijs, praktijkvoorbeelden en pastorale begeleiding tijdens onze conferenties, cursussen en weekenden.

Huwelijks werk-week in Winterswijk

Hebben jullie behoefte aan een week samen om te genieten van een ontspannen en leerzaam programma over het huwelijk? De ‘Huwelijks Werk-Week’, exclusief voor echtparen (geen kinderen), vindt plaats van 24 t/m 30 augustus 2024. Deze week biedt jullie de tijd om na te denken, te praten en te werken aan je huwelijk, terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Tijdens deze week gaan 8 tot 10 echtparen nadenken over het huwelijksverbond tussen man en vrouw, zoals beschreven in de Bijbel. Of je nu een mooi, moeizaam, zoekend, genietend of gefrustreerd huwelijk hebt, deze week biedt waardevolle inzichten. We nodigen jullie uit om nieuwe ontdekkingen te doen over jouw huwelijk! Trouwen is een werkwoord, en er is voor elk huwelijk nog zoveel vreugde en kracht te winnen.

In een ontspannen omgeving aan de slag gaan met dingen die je huwelijk sterker maken.

TripleCord

Landgoed het Vriezenhuis, de locatie van de Huwelijks Werk Week in Winterswijk.

Programma en locatie

De week omvat studies, praktische opdrachten, tijd voor reflectie, gesprekken, gebed en wandelingen, gebaseerd op het boek “Werkplaats huwelijk”. Hoewel het een werk-week is, biedt het programma veel ruimte voor ontspanning in de prachtige natuur van de Achterhoek.

 

We verblijven op Landgoed Vriezenhuis, een voormalige Scholtenboerderij in een natuurgebied, op 5 minuten rijden van Winterswijk. Elke kamer heeft een eigen badkamer. De volledig verzorgde week kost € 650,- per echtpaar (all-inclusive), inclusief ontbijt, lunch, diner en consumpties, met uitzondering van één vrije middag en avond.

Begeleiding en aanmelding

Het TripleCord-team begeleidt jullie deze week. Herman en Ingrid de Gelder, Jan-Willem en Joke Grievink, en Coert en Marjorie Koops met Vincent en Gerrie Guérin, verzorgen het programma. We worden verder geholpen door René en Ruth Grevers van het Vriezenhuis. Het boek “Werkplaats huwelijk” is de leidraad van het programma van deze week.

 

Wil je deelnemen aan de Huwelijks Werk-Week in Winterswijk? Vraag een inschrijfformulier aan door een mail te sturen aan info@TripleCord.nl. Het formulier bevat vragen over jullie huwelijk, die vertrouwelijk worden behandeld en gebruikt om een diverse groep deelnemers samen te stellen. Na beoordeling ontvang je bericht of de aanmelding definitief kan worden gemaakt.

TripleCord

Het team dat verantwoordelijk is voor de inhoud: (vlnr) Herman en Ingrid de Gelder en Joke en Jan Willem Grievink.

TripleCord

Meld je nu aan voor de huwelijks werk-week in Winterswijk en versterk jullie huwelijk!

Leer meer